Paris

Helgen från i torsdags har spenderats i Paris, mycket mysig stad och jag tycker att  fransmännen har oförtjänt dåligt rykte av att vara ohjälpsamma och bara vilja prata franska. Eller så kan de bero på att de total dissa mitt franskauttal att det fungerade bättre att prata engelska med mig...hmmm tål att tänkas på tills nästa gång, jag tyckte iaf att vi försökte prata mycket franska och till och med Kristofer lärde sig att beställa in notan på franska ;)

Första intrycket av Paris när vi kom ut från stationen var en man som kastade en heroinspruta (eller liknande) mitt på trottoaren framför oss, trevlig stad, verkligen. Vi första fiket vi satte oss kom nästa chock, 16 euro (runt 160 kr) för 2 Coca cola!!!! Skandalöst! Det visade sig sedan att vi hade råkat sätta oss på något flashigt kafé där konstnärer brukade/brukar sitta, desutom hade vi satt oss utomhus med infravärme och av den anledningen steg priset mer, kommer nog aldrig att dricka så dyr cola igen. Att jämföra med är att dagen efter tog vi ett glas vin var inne på ett kafé vid baren, det gick på 42 kr för båda. Resten av helgen har i alla fall bestått av otaliga långa promenader, croissanter, andra bakelser av diverse slag (inklusive macaron), vin, ost, god mat, bussturer, metroåkning och sist men inte minst det som förstörde från i lördags mitt på dagen en magsjuka, inte kul! Här klarar jag mig hur bra som helst när man åker till länder där de varnar för att man kan få magsjuka men inte när jag åker 2 timmar bort till en stor stad i 4 dagar. Flygresan hem var inte kul. Men vi hann  och se mycket men inte ta en romantisk flodtur längs Seine eller att gå upp i Eiffeltornet eller shoppa loss på de otroliga varuhusen Au Printemps och LaFayette, måste helt klart åka tillbaka!

Här kommer lite bilder:



De långa trapporna upp till Sacre Coeur (rekommenderas att inte ha tränat ben dagen innan).



De mysiga kvarteren bakom Sacre Coeur, Montmarte.



Det fanns en "Prix fixe" meny på ett ställe som hette Malin, någon som vet vad det betyder på franska? Hippo var namnet på restaurangen.



Bild över Seine.



Vi var otroligt turistiga och åkte på guidad busstur.



Eiffeltornet



Fint tak på en resaturang.



Jardin du Luxenburg, väldigt fin park. rekommenderas!

Såg även massa annat som Louvren, Notre dame, Operan, Pont Neuf men ska alla bilder upp blir inlägget alldeles för lånt. Efter det här började de gå utför och resten av tiden spenderades mestadels på hotelrummet.




Au revoir!


Kommentarer
Postat av: Ia

Tack - men huuu för att vara hemma igen.

Det blir nog till att bege sig iväg på nytt,

så snart som möjligt.



Hur fungerar allt för er i de nya trakterna?



Puss puss.

2008-11-25 @ 21:13:02
URL: http://iadarling.blogg.se/
Postat av: Ia

Hehe, det beror lite på vilken gren det är tävling i - men en hel del sker i pool och därmed får man lov att sitta på en läktare intill. Tävlingar som handlar om att komma så djupt som möjligt sker i Lysekil i Sverige samt utomlands..och de är nog inte så åskådartätt eftersom att man inte ser den tävlande :D



Jag funderar på att vara med i Uppland Indoor Challenge som till stor del hålls i Uppsala (men så har du flyttat därifrån!) i april -09.



Puss puss.

2008-11-28 @ 18:08:08
URL: http://iadarling.blogg.se/
Postat av: Ia

SV: Heeeej!



Vad skoj - det är ju alltid härligt att ha något att se fram emot. December -09 eller? Vi ska fara iväg igen sedan, tredje gången gillt, men då blir vi borta längre. Det är helt underbart att vara borta så pass länge att man hinner finna vardagen där borta, för den vardagen är så mycket skönare än den vi är vana vid här hemma...



Hur går allt för er i nya hemsta'n? Jag kikar in i din blogg titt som tätt men du uppdaterar ju inget juuuu :P



Puss och kram.

2009-01-08 @ 23:53:02
URL: http://iadarling.blogg.se/
Postat av: Ia



Det låter ju mysigt att fira jul på tu man hand! Vilka lyckostar du och Dammis är som tillhör samma familj :D



Jag har dåligt samvete för att vi aldrig ses längre, tiden bara rinner förbi. Du och jag har ju haft så himla kul tillsammans och gjort en massa helgalna, roliga grejer. Men det är väl lite så att bli stor, man har svårt att få ihop allt, speciellt när man bor en bit ifrån varandra. Nu ska ju jag hursom börja plugga och jag hoppas att jag kommer att ha lite mer tid än när jag jobbade 8 timmar om dagen, 6 dagar i veckan och 52 dagar om året hos Efva... Vi MÅSTE ses!



Ha en trevlig helg!

Puss och kram.

2009-01-09 @ 16:52:11
URL: http://iadarling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0