Paris

Helgen från i torsdags har spenderats i Paris, mycket mysig stad och jag tycker att  fransmännen har oförtjänt dåligt rykte av att vara ohjälpsamma och bara vilja prata franska. Eller så kan de bero på att de total dissa mitt franskauttal att det fungerade bättre att prata engelska med mig...hmmm tål att tänkas på tills nästa gång, jag tyckte iaf att vi försökte prata mycket franska och till och med Kristofer lärde sig att beställa in notan på franska ;)

Första intrycket av Paris när vi kom ut från stationen var en man som kastade en heroinspruta (eller liknande) mitt på trottoaren framför oss, trevlig stad, verkligen. Vi första fiket vi satte oss kom nästa chock, 16 euro (runt 160 kr) för 2 Coca cola!!!! Skandalöst! Det visade sig sedan att vi hade råkat sätta oss på något flashigt kafé där konstnärer brukade/brukar sitta, desutom hade vi satt oss utomhus med infravärme och av den anledningen steg priset mer, kommer nog aldrig att dricka så dyr cola igen. Att jämföra med är att dagen efter tog vi ett glas vin var inne på ett kafé vid baren, det gick på 42 kr för båda. Resten av helgen har i alla fall bestått av otaliga långa promenader, croissanter, andra bakelser av diverse slag (inklusive macaron), vin, ost, god mat, bussturer, metroåkning och sist men inte minst det som förstörde från i lördags mitt på dagen en magsjuka, inte kul! Här klarar jag mig hur bra som helst när man åker till länder där de varnar för att man kan få magsjuka men inte när jag åker 2 timmar bort till en stor stad i 4 dagar. Flygresan hem var inte kul. Men vi hann  och se mycket men inte ta en romantisk flodtur längs Seine eller att gå upp i Eiffeltornet eller shoppa loss på de otroliga varuhusen Au Printemps och LaFayette, måste helt klart åka tillbaka!

Här kommer lite bilder:De långa trapporna upp till Sacre Coeur (rekommenderas att inte ha tränat ben dagen innan).De mysiga kvarteren bakom Sacre Coeur, Montmarte.Det fanns en "Prix fixe" meny på ett ställe som hette Malin, någon som vet vad det betyder på franska? Hippo var namnet på restaurangen.Bild över Seine.Vi var otroligt turistiga och åkte på guidad busstur.EiffeltornetFint tak på en resaturang.Jardin du Luxenburg, väldigt fin park. rekommenderas!

Såg även massa annat som Louvren, Notre dame, Operan, Pont Neuf men ska alla bilder upp blir inlägget alldeles för lånt. Efter det här började de gå utför och resten av tiden spenderades mestadels på hotelrummet.
Au revoir!


RSS 2.0