Är du en västeråsare i behov av lägenhet?...se hit!

Nu ligger lägenheten ute till försäljning. Det blev riktigt fina bilder, bra fotograf! Så om någon söker en charmig lägenhet som har det mesta och dessutom ett centraltläge i västerås här har ni chansen!
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/369200


Lite uppdatering på träningsfronten också idag blev det styrketräning, rygg, axlar, triceps och rygg.
Programmet såg ut såhär:
* Chins med hjälp 2 set
* Rodd i maskin + rodd med stång (superset i 3 set)
* Hantelpress (axlar) 3 set
* Sidolyft (raka armar) med hantlar 3 set
* Omvänd pecdec 3 set
* Bardips med 2 bänkar 3 set
* Kickbacks i cabelcross 3 set
* Raka kramplyft 3 set
* Plankan

Det var jobbigt, kände mig inte lika stark i ryggen som jag brukar göra, ska lägga lite mer krut på den framöver. Utöver detta blev det 10007 steg + styrketräning 50 minuter 6800 steg = 16807 steg, hyfsat, bättre kan jag :)

Middagen idag bestod av Chili con carne (gjorde storkok) hur enkelt och gott som helst med en massa grönsaker i. http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15822

Bye bye!

Grillad kyckling

Idag blev det vilodag, annars brukar det vara Box på onsdagar men min kära boxningspartner ska fly upp till norrland snart och överge mig i Västerås (ja, ha skuldkänslor..haha).

Trots ingen träningsdag och så blev jag hämtat på jobbet för att åka och storhandla så kom jag ändå upp i 10163 steg, det är i alla fall inte skämselsteg, den dag jag bara kommer upp i 3000 eller liknande får ni aldrig veta det ;)Middagen idag bestod av grillad kyckling, fetaost, tomat, gurka, avokado, keso och för att inte vara alltför GI vänligt så blev det en liten baguette till det, var riktigt gott och känns nyttigt efteråt. Det svåra när man ska komponera ihop måltider är hur man ska få till tillräckligt med proteiner (Protein är kroppens byggsten. Proteiner används till att reparera och bygga ny vävnad i kroppen. Proteiner är uppbyggda av aminosyror. Kroppen kan inte lagra protein. Eftersom man inte kan lagra proteiner bör varje måltid innehålla en viss mängd protein så att man får en jämn tillförsel. Ett gram protein innehåller 4 kcal. Dagsbehovet av protein är 0,8 gram/kg kroppsvikt för en inaktiv männsika och något högre för en tränande individ. Proteiner hittar man framför allt i dessa livsmedel: kött, fisk, fågel, ägg, mejeriprodukter, baljväxter, spannmålsprodukter. Observera att några av dessa livsmedel kan innehålla en hel del fett också. Försök därför att välja magra alternativ om det finns möjlighet t ex lättmejeriprodukter och magra köttbitar. I en välbalanserad kost kommer 12-15% av energin från proteiner. http://www.nautilusgym.com/dbx_view/printed/kostrad.asp). När jag var på kostrådgiving hos min PT så kom vi fram till att jag får i mig ca 2 g protein/kg kroppsvikt, det är lagom om man tränar mycket, men de dagarna hade jag ju ansträngt mig också...hehe. Men då tar jag också proteindrink efter varje träning, Whey-80 jordgubb och eftersom det är svårt att ta med mjölk till gymmet blandas det med vatten, inte att rekommendera med efter ett tag vänjer man sig. Tillägga bör jag göra att man inte ska äta för mycket proteiner det är inte heller bra och speciellt inte i kombination med för lite vätska, detta kan skada njurarna. Äter du extra proteiner, drick en massa vatten också!Det här skulle ju bara bli ett kort inlägg.

Bye!

För första gången...

..på hur länge sen som helst så blev det ett pass spinning idag, det kändes att jag tränat ben igår! De tog slut innan flåset hann ikapp. Tyvärr råkade jag placera mig under en fläkt/ventilation som det strömmade kalluft ur, bara kände förkylningen komma, så fort svetten kommit så kyldes jag ner lika snabbt. Läxan av detta: placera mig mer strategiskt nästa gång. Ja, det blir en nästa gång redan på lördag då ska jag och Dammis ska köra på hennes gym i stockholm, dubbelpass först body pump och sedan spinning, får se om jag överlever!Förtydligande vad en biceps curl är:

Tränade muskler

m. biceps brachii - den tvåhövdade armmuskeln
m. brachialis - överarmsmuskeln
Assisterande muskler
Musklerna på underarmens handflatesida (framsida).
Utgångsposition
Ställ dig stadigt med fötterna i höftbredd. Fatta en rak stång med axelbrett grepp med tummarna riktade utåt sidorna. Brösta upp dig och lås överarmarna mot kroppens sidor så armbågarna hamnar strax framför kroppen. Håll handlederna raka.

Grundutförande
Pressa upp stången mot bröstet. Stoppa rörelsen innan vikten "faller över", så att du fortfarande har musklerna spända. Vänd och för stången ner till utgångspositionen igen. Sträck armarna så att de blir raka men undvik att översträcka dem.

Säkerhet
När armbågsleden rätas ut är det viktigt att undvika översträckning. Det kan leda till skador. Lås fast vikterna på stången med ett skivstångslås, annars riskerar du att få vikterna på tårna.

Vanliga fel
Undvik att gunga med överkroppen, eftersom rörelsen då blir kortare, med följden att styrkan i startläget inte tränas lika effektivt. Det gäller alltså här, som vid all styrketräning, att du blir stark i de ledvinklar som du tränar. Fuskar du lite med att till exempel inte sträcka ut en led fullt i en övning, så kommer du heller inte att bli stark i den ledvinkeln.


(http://www.fitness-magazine.com/april02/ovning.html)

Sen finns det självklart variationer av biceps curls, med t ex hantlar med mera. Mer förslag kan komma framöver.

Uppdatering på stegfronten: 12260 steg + spinning 55 min 11350 = 23610 steg = duktig Malin ;)
För att förbränna en semla så måste man gå 11000 steg och tur för mig att jag har gått över 22000 för nu ska jag ta min ANDRA semla för dagen (inte nyttigt, men ack så gott). Men sen no more tills nästa år.

Bye!


Från och med nu....

...ska detta vara en träningsblogg. Det var min idérika lillsyster som kom på den eminenta idén. Så jag tänkte det kan ju passa riktigt bra för träna gör jag nästan varje dag så finns alltid något litet att blogga om. 


                                                                 


Let´s begin!

Träningen idag bestod av ett styrkepass för ben, bröst och biceps:
* Biceps curls med stång 3 set
* Biceps curls med hantlar på lutande bänk 2 set
* Biceps curls i cable cross 2 set varav sista drop-set
* Sittande sned bänkmaskin 3 set
* Benpress 3 set varav sista drop-set
* Utfall i smithmaskin 2 set
* Tåhävningar
* Smög även in lite mage i form av plankan

Passet kändes helt ok, men måndagar kl 17 är ingen bra idé att träna på gymmet, så mycket folk ! Alla vill förbränna sina synder från helgen. Blir bättre frammåt onsdag/torsdag.

Utöver detta har jag även börjat vänja mig att gå med stegräknare då det börjar en stegräknar tävling på jobbet 1 mars. Idag visade stegen på 11662 (då tog jag av mig den när jag kom hem och hade inte på mig den under styrkan). Det finns en stegomvandlare http://www.stegraknare.se/omvandla#hastighet då skulle styrketräningen bli +6800 steg så sammanlagt 18462 steg, det är jag nöjd med.

Bye bye!


RSS 2.0